Om Hovjuvelerare Gunnar Fahlström AB

Ett smycke för varje tänkbart tillfälle

Som juvelerare i Stockholm har vi tack vare våra kunder och våra 88 år på samma adress med egen ateljé fått stor erfarenhet av handtillverkade smycken. Från öppningsåret 1930 till i dag har vi ett nära samarbete med våra kunniga guldsmeder vid tillverkning och reparationer.

Hos oss kan du specialbeställa ett handtillverkat smycke, helt utifrån din egen smak. Att skapa sitt eget smycke i form av ett par alliansringar som speglar just era personliga önskemål är alltid en väldigt speciell känsla. Eller för oss att hjälpa till med att få ett släktsmycke att hålla och glädja flera generationer med hjälp av förstärkningar och översyn i vår verkstad. Kanske väljer du att omarbeta ett äldre smycke där du kan förverkliga idéer om ett drömsmycke du alltid velat bära? Boka gärna tid för rådgivning, vi svarar på alla dina frågor och vägleder dig på vägen.

Att skapa ett smycke är som en spännande resa från den första tanken till den färdiga produkten. Allt för att du på bästa sätt ska kunna få se just ditt smycke växa fram och på så sätt bli en av de många underbara smycken som genom åren handtillverkats av oss på Hovjuvelerare Gunnar Fahlström.

Vi arbetar med återvunnet guld, vilket är det bästa ur miljösynpunkt. Alla diamanter vi säljer är 100% konfliktfria och över 0,30 ct. certifierade av GIA (Gemological Institute of America). Alla våra arbeten håller högsta klass, både ur ett hantverks- och ett materialperspektiv. Som ett garantibevis använder vi oss av ett antal olika stämplar:

G Fahlström
Vår designstämpel, när plats tillåter.

GFM
Vår ansvarsstämpel där vi står som garant för äkthet och hantverk.

Skyddshelgonet
S:t Erik visar att din vara är tillverkad i Stockholm.

GR
Guldsmedsmästarnas Riksförbunds stämpel

18K
Anger guldhalten i karat, 18/24.

E11
Med en bokstavs- och sifferkombination anges vilket år du köpt varan. Köpt år 2003 gäller till exempel stämpel E11.

  

Vår butik på samma adress som nu, Sveavägen 33.

En juvelerare med historia

När Gunnar Fahlström valde att flytta från Småland till Stockholm för att pröva sina vingar visste han inte vad framtiden bar i sitt sköte. Det enda han egentligen var säker på var att hans nuvarande arbete som droskförare med häst och vagn lämnade en del att önska. Med lite att förlora kastade han sig ut i huvudstadens myller för att söka sig en ny födkrok. När han 1930 fick chansen att köpa en juvelerarbutik på Sveavägen 33 kunde Gunnar Fahlström inte kunde ana att hans son och sonson skulle lära sig yrket. Det var så Gunnar Fahlström öppnade sin första egna juvelerarbutik.

Så småningom, när han hade etablerat sig i branschen och genomlevt andra världskrigets svångremstider, vände lågkonjunkturen sakta men säkert uppåt i samband med freden. Under 50-talet var intresset i Sverige stort för bland annat matsilver. Affärerna blomstrade och Gunnar Fahlström öppnade ytterligare två juvelerarbutiker i Stockholm. En på Drottninggatan och en i Götgatsbacken. Fyrtio år senare, 1970, lämnade Gunnar Fahlström över butiksnycklarna och föreståndar-skapet till den andra generationen, som under hela sin uppväxt tillägnat sig sin fars kunskaper och därefter även utbildat sig till guldsmed i tyska Pforzheim under fyra års tid.

Till en början fortsatte den andra generationen verksamheten i sin fars fotspår, men under sjuttiotalets första år avtog intresset för silverserviser i Sverige och han beslöt sig för att återvända till rötterna och istället renodla de egna smyckes kollektionerna. I samband med det valde man att koncentrera verksamheten till den ursprungliga butiken på Sveavägen 33. En butik som samtidigt växte sig större genom ett köp av den hattaffär som låg vägg i vägg. Affärerna vände åter igen uppåt och Sveavägen 33 blev synonymt med juveler, ringar och smycken av högsta kvalitet.

1996 var det återigen dags för ett generationsskifte, det tredje i ordningen. Tjugosju år gammal nyss hemkommen från Hamburg där Peter arbetat som säljare på Wempe, en av världens mest exklusiva juvelerarkedjor. Överlämnandet av butiksansvaret markerade också slutet på en lång bildningsresa som tagit Peter från att vara guldsmedslärling på Chopard med följande anställning hos konkurrenten Kienhöfer-Moog, till en examen som gemmolog, ädelstens specialist, på Gemological Institute of America (G. I. A.) i Los Angeles som anses vara den mest ansedda utbildningen.

En utbildning för juvelerare med inriktning på ädelstenar och gradering av diamanter, något som renderat att Peter utsetts till värderingsman av Stockholms handelskammare. I kombination med sin fars och farfars ackumulerade kunskaper har utbildningen hjälpt Peter att ytterligare förädla inriktningen hos Hovjuvelerare Gunnar Fahlström. Tillsammans med sina kunniga och erfarna medarbetare erbjuder han idag kunderna ett av Stockholms finaste sortiment av förlovningsringar, vigselringar, juveler, armband, halsband, örhängen, colliers och mycket annat.

Betalning

Vid beställning betalas en överenskommen handpenning, därefter resterande belopp vid avhämtning.

Vi accepterar inte Amex & Diners som betalningsmedel.

Integritetspolicy

Din personliga integritet är viktig för oss och vi vill att du ska känna dig trygg med hur vi använder dina personuppgifter.

Läs Integritetspolicy